Vijf krediet vergelijkers

Krediet vergelijkers

Een financiering vanuit de bank of een kleine kredietverstrekker kan handig zijn als je geld tekortkomt voor het kopen van een auto of voor de verbouwing van je huis. In dat geval kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een krediet. Dit is een lening die je afsluit op basis van een aantal voorwaarden en die je altijd terugbetaalt.

Er zijn twee soorten leenvormen waaruit je kunt kiezen: het persoonlijke en het doorlopende krediet. In dit artikel lees je wat dit precies inhoudt en hoe je het beste kunt kiezen aan de hand van de vijf krediet vergelijkers.

De keuze voor een doorlopende lening

Deze vorm van lenen kies je als je nog onzeker bent over het totale kostenplaatje. Dit zie je bijvoorbeeld bij een verbouwing. Bij deze vorm van krediet heb je geen looptijd en kun je in de tussentijd extra geld opnemen. Ook is het mogelijk om tussendoor extra geld boetevrij af te lossen. Je hebt hier wel te maken met een daling of een stijging van de rentekosten en hierdoor kan het zijn dat je soms meer of minder rente betaalt.

Wil je graag flexibel geld lenen, dan kun je hiervoor vijf krediet vergelijkers met elkaar toetsen.

Persoonlijk

Kies voor persoonlijk

Heb jij een doel voor ogen waarbij je weet wat het gaat kosten, dan kies je voor deze vorm van lenen. Om krediet vergelijkers te toetsen is het belangrijk dat je weet dat dit een vorm van lenen is waarbij je tussendoor niet zonder consequenties geld kan opnemen of aflossen. Je betaalt een vast bedrag per maand plus vaste rentekosten.

Het is mogelijk om tussendoor extra geld af te lossen, maar dan betaal je een boete. Dit komt omdat de kredietverstrekker dan rente-inkomsten mist. Het is aan jezelf welke vorm van lenen het beste bij je past.

Waar moet je op letten?

Wanneer je krediet vergelijkers wilt toetsen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het begint eigenlijk bij het lezen van de voorwaarden. Het lijkt heel eenvoudig om geld te lenen, maar er zit meer achter dan je denkt. De schuld moet binnen een bepaalde tijd terugbetaald zijn en het is zonde als je in de problemen komt door een lening.

Ook is het goed om na te denken of je een persoonlijk of doorlopend krediet wilt. Kijk naar wat het beste bij je financiƫle situatie past. Je kunt hiervan gebruik maken van een aantal krediet vergelijkers.

De vijf krediet vergelijkers

De eerste krediet vergelijkers zijn je wellicht bekend: Independer en PriceWise. Dit zijn online websites waar je heel eenvoudig verschillende kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Een andere website waar je de beste deal kunt vinden is bijvoorbeeld geld.nl. Je vindt hier meer dan 45 leningen, dus er zit altijd wel eentje voor je bij.

Maar ook de websites rente.nl of overstappen.nl helpen je bij het vinden van de juiste lening. Het is handig om verschillende websites te gebruiken, zodat je tot de beste deal kunt komen. Veel succes!