Beste zes krediet aanbieders

Beste 6 krediet aanbieders

Ben je op zoek naar een bank of kredietverstrekker die jouw project of wens kan financieren met wat extra steun? Dan is het altijd goed om naar een aantal zaken te kijken, zodat je goed voorbereid bent om extra geld te lenen. Er zijn verschillende kredietaanbieders op de markt en het is altijd even zoeken welke de beste is.

In dit artikel lees je meer over wat krediet is en uit welke leenvormen je kunt kiezen. Ook proberen we een antwoord te geven over de beste zes krediet aanbieders, zodat je weet welke het beste bij je passen.

Wat is krediet?

Allereerst is het handig om te weten wat krediet precies is en wat het inhoudt. Men spreekt van een kapitaal dat je aan iemand verstrekt waarbij je op een zekere termijn een terugbetaling voor verschuldigd bent. Je kunt dit ook wel omschrijven als een lening. Kies je voor een bankkrediet, dan is dit een toezegging van een kredietverstrekker waarin je tot een bepaald bedrag geld kan opnemen.

Je betaalt dit bedrag dan terug in termijnen en meestal met rente. Er zijn twee verschillende leenvormen die gebruik maken van rente: het persoonlijk en het doorlopend krediet.

Huis

Een persoonlijke lening

Het persoonlijk krediet is handig voor personen die vooraf weten hoeveel geld ze nodig hebben. Wil je bijvoorbeeld een auto of een camper kopen, dan weet je hoeveel geld het kost. Je hebt duidelijkheid omdat je elke maand een vast bedrag betaalt en je kiest zelf de looptijd. Dit ligt tussen de 12 en de 180 maanden.

Het is mogelijk om in de tussentijd meer af te lossen, maar je betaalt dan wel een boeterente omdat de kredietverstrekker door het aflossen de inkomsten van de rente mist. Ten slotte is het niet mogelijk om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Een doorlopende lening

Bij het doorlopend krediet is het net wat anders. Hier leen je op een flexibele manier geld waarbij de rentepercentages stijgen of dalen. Zo kan het dus zijn dat je het ene moment meer rente betaalt, maar het andere moment minder. In de tussentijd kun je altijd extra geld boetevrij aflossen of eventueel opnieuw geld opnemen.

Je betaalt alleen de rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Ook hier betaal je maandelijks een bedrag en er zit geen einddatum aan de lening vast. Dit geeft je meer vrijheid dan bij persoonlijke aanbieders.

De beste zes krediet aanbieders

Nu je het verschil weet tussen een persoonlijk en een doorlopend lening is het goed om te kijken welke de beste zes krediet aanbieders zijn. Er zijn verschillende kredietverstrekkers actief op de markt en daarom maakt het soms lastig om een goede onderscheiding te maken. Bijna elke kredietverstrekker adverteert natuurlijk met dat ze beste zijn.

Het hangt heel erg af van jouw persoonlijke en financiƫle situatie welke aanbieder het beste bij je past. Ook is het afhankelijk waarvoor je een lening wilt afsluiten. Wanneer je dit goed voor ogen hebt, kun je kiezen uit een lening die bij je past.