Flexibel Krediet

Flexibel krediet

Het kan zomaar zijn dat je extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een startende of bestaande ondernemer bent. Maar ook als je voor iets anders extra geld nodig hebt, kan je kapitaal aanvragen. Zo kun je kiezen voor het flexibel krediet dat je extra financiële ruimte biedt. Of het nu voor het betalen van facturen is of omdat je een voorraad moet aanvullen, het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

Je stelt zelf een plan op waarvoor je extra geld nodig hebt. In dit artikel lees je meer over het flexibel krediet en wat er allemaal bij komt kijken.

Kies een geschikt limiet

Het flexibel krediet is meestal een kapitaal van €5.000 tot €25.00 dat makkelijk opgenomen wordt. Hierdoor heb je altijd ruimte om in te spelen in jouw behoeftes op financieel gebied. In de meeste gevallen kun je een limiet afspreken van €5.000, €10.000, €15.000, €20.000 of €25.000 euro. De looptijd is tot vijf jaar en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Het is echter wel afhankelijk van de kredietverstrekker waar je een flexibel krediet wilt opnemen. Bij sommige banken wordt er namelijk ook van een doorlopend krediet gesproken, maar dit is in feite hetzelfde.

Geld

Een variabele rente

Het flexibel krediet biedt je vrijheid, omdat je eenmalig of gespreid geld leent tot een maximaal bedrag. Het is aan jou hoeveel je opneemt en dat maakt het erg aantrekkelijk. Over het bedrag dat je hebt gebruikt betaal je een variabele rente. Wil jij graag weten of je voldoet aan het flexibel krediet, dan moeten de volgende voorwaarden op jou van toepassing zijn.

Je bent tussen de 21 en de 66 jaar, je wilt eenvoudig lenen en je wilt graag een financieel steuntje in de rug. Soms hangt het er ook vanaf of je een koop- of huurwoning hebt.

Extra financiële ruimte

Daarnaast is het ook erg handig om een goed (ondernemings)plan op papier te hebben. Dit kan je helpen bij het creëren van extra financiële ruimte. Hierna wordt het plan en de aanvraag zorgvuldig bekeken. Je gegevens worden ook altijd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) gecontroleerd. Mocht je een betalingsachterstand hebben dan is het niet altijd mogelijk om een volledig bedrag te lenen.

Het is altijd even goed uitzoeken wat het beste bij je past. Bij het flexibel krediet heb je in ieder geval altijd de mogelijkheid om dit gratis af te lossen.

Stijging of daling van de rente

Het flexibel krediet aflossen doe je zolang de lening openstaat en je betaalt dan maandelijks een vast bedrag aan rente en aan de aflossing. Is het zo dat de rente die maand afneemt, dan betaal je minder rente maar wel meer aflossing. Op deze manier los je het sneller af. Mocht de rente stijgen, dan betaal je meer rente, maar minder aflossing.

Het gevolg is dat je langer over het aflossen doet. Wil je graag weten welk flexibel krediet het beste bij je past, dan kun je altijd via een online vergelijker kijken voor de beste optie.