Goedkoopste doorlopend Krediet

Goedkoopste doorlopend Krediet

Ben je op zoek naar het goedkoopste doorlopende krediet? Dit hangt meestal af van jouw persoonlijke en financiële situatie. Aan de hand van jouw inkomsten en uitgaven bepaal je tot welk bedrag je opnieuw geld kunt opnemen. Heb je een deel afgelost, dan kun je opnieuw een geldbedrag opnemen.

Hierbij moet je wel rekening houden met de afgestemde kredietlimiet. De looptijd, de rente en de aflossing is ook variabel. Dit betekent wel dat de rente kan dalen of stijgen en het gevolg is dat je soms meer betaalt en soms minder.

Welke lening kies je?

Een ander kenmerk van het goedkoopste doorlopende krediet is dat je tussentijds meer terug kunt betalen. Dit gebeurt dan zonder een boete. Deze vorm van lenen is voornamelijk voordelig als je nog niet een vast bedrag voor ogen hebt. Mocht je dit wel hebben, bijvoorbeeld omdat je een auto of caravan wilt kopen, dan kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening.

Hier betaal je een vast bedrag aan rente en neem je het bedrag dat je leent in één keer op. Kies je toch voor het goedkoopste doorlopende krediet, dan wil je vast weten welke daadwerkelijk de goedkoopste is.

Kenmerken van het doorlopende krediet

Voordat je op zoek gaat naar het goedkoopste doorlopende krediet is het handig om eerst een aantal kenmerken te benoemen. Zo ben je zeker van je keuze voor deze vorm van lenen. Kies je voor deze lening, dan ben je verzekerd van een vast maandtermijn. Ook kun je boetevrij versneld aflossen en boetevrij geld opnemen tot de kredietlimiet.

Je kunt ook restschuld financieren met deze lening. Omdat de rentepercentages van het goedkoopste doorlopende krediet kunnen veranderen, kan er alleen een schatting gemaakt worden. Leen altijd wel zo min en kort mogelijk om hoge rentekosten te voorkomen.

Percentage

Variabele rentepercentages

Kies je bijvoorbeeld voor een lening van €10.000 euro, dan betaal je bijvoorbeeld bij Findio 5,4 procent als je een goed risicoprofiel hebt. Dit betekent de kans dat je het goedkoopste doorlopende krediet zonder problemen terugbetaalt. Heb je geen goed risicoprofiel, dan kan het oplopen tot 9,7 procent.

Daarom is het altijd verstandig om eerst uit te zoeken welk profiel je hebt. Wellicht is het rentepercentage op het moment van lezen wel veranderd, dus onthoudt dat het een schatting is. Sommige banken bieden ook een standaard kwijtschelding bij overlijden. Zo hoeven de nabestaanden niet met jouw schulden blijven zitten.

Maak een online vergelijking

Een ander voorbeeld: een goedkoopste doorlopende krediet voor €25.000 euro is bijvoorbeeld van de Nationale Nederlanden. Het rentepercentage is hier 4,5 procent tot 8,2 procent. Je kunt zelf online verschillende vergelijkingen maken om een passende lening te vinden. Het is in de meeste gevallen wel zo, hoe hoger de lening, hoe lager de rente is.

De rente is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie, de inkomsten, je financiële verplichtingen en de gezinssituatie. Wanneer je dit goed voor ogen hebt, kun je een betere schatting maken. Dan weet je ook meteen of je in aanmerking komt voor het goedkoopste doorlopende krediet.