Doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet vergelijken

Er kan een moment komen dat je tijdelijk extra geld nodig hebt omdat je zelf niet genoeg hebt. Een doorlopend krediet kan dan zeker handig zijn. Het is mogelijk om hierbij flexibel geld te lenen, zonder vast te zitten aan een vast rentebedrag. Dit kan namelijk stijgen en dalen. Ook is het mogelijk om een afgelost bedrag opnieuw te lenen tot aan een afgesproken kredietlimiet.

Dit is anders dan bij een persoonlijk krediet, hier staat het rentebedrag namelijk wel vast. Wanneer je keuze is gevallen op een doorlopend krediet, dan is het goed om een aantal zaken met elkaar te vergelijken.

Jouw financiële situatie

Het kan in het begin wat complex zijn om extra geld te lenen bij een kredietverstrekker. Je wilt niet in de problemen komen en verzekerd zijn dat je het terug betaalt. Als je het allemaal goed voorbereid, is er gelukkig niets aan de hand. Kies altijd voor een leenvorm die volledig bij jouw financiële situatie past. Zo kun je vergelijken hoeveel geld je wilt lenen en voor hoelang je wilt lenen.

In de meeste gevallen moet je ook jouw leeftijd invullen en of je een eigen koopwoning hebt of niet. Er zijn verschillende kredietverstrekkers die een aantrekkelijk rentepercentage bieden.

Huis

Een offerte aanvragen

Bij het vergelijken kun je altijd de minimale en de maximale rente zien bij een doorlopend krediet. Er zijn kredietverstrekkers die niet één standaard rente hanteren voor de aanvragen. Er is namelijk een risico dat de bank het geld niet terugkrijgt en dit verschil verwerken ze in de rente per aangevraagde lening.

Het nadeel hiervan is dat je niet precies weet welk rentepercentage van toepassing is voor jou bij het doorlopend krediet vergelijken. Om hierachter te komen kun je het beste een offerte aanvragen waarin vermeld staat welke rente wordt aangeboden. Dan heb je een handig overzicht.

Doorlopend krediet vergelijken

Het kan soms lastig zijn om een doorlopend krediet te vergelijken, omdat het rentebedrag ieder moment aangepast kan worden. Het is wel altijd mogelijk om over te sluiten. Dit betekent dat je een nieuwe lening aangaat bij een andere bank en daar het krediet aflost.

Wil je toch vooraf graag informatie over een renteontwikkeling, dan kun je kijken naar het renteniveau op het doorlopend krediet van de afgelopen jaren. Dit is terug te vinden op de pagina met lening details. Zo zie je meteen hoe vaak de doorlopende kredietrente wordt aangepast.

Kijk naar de voorwaarden

Heb je een paar doorlopende kredieten gevonden, maar twijfel je nog welke je wilt? Dan is het handig om de voorwaarden te vergelijken. Op die manier zie je welke het beste bij je past. Dan is het tijd om een keuze te maken of om eerst offertes aan te vragen. In de meeste gevallen is dit gratis en heb je een overzicht van het doorlopend krediet dat je aanvraagt.

Heb je een offerte gevonden die bij je past, dan kun je tekenen voor akkoord. Zo zie je dat het vergelijken erg handig kan zijn en wellicht leidt tot een overeenkomst.